Notícies d'Educació Secundària

Coneix les darreres novetats de l'etapa.

Diada Marianista

Avui fa 202 anys Adela de Trenquelléon posava en marxa el seu "estimat projecte". Com cada 25 de maig, les marianistes de tot el món celebrem aquesta efemèride, mantenint vius els valors que ens evoca la Mare de Déu. Tant Maria com Adela van ser fortes en èpoques difícils poc propícies per les dones, però les dues van saber dur a terme els seus reptes personals i són avui dia exemples per nosaltres. La Diada Marianista d'aquest any ha comptat amb diverses activitats que han fet presents els valors marianistes: esperit de família, actitud de servei, ... Enguany un bon conjunt d'activitats (tallers de xapes, jocs esportius, titelles, ...) al voltant d'un emotiva celebració central, on les diverses etapes han col·laborat en una petita representació per recordar una data molt important. Us deixem un recull d'imatges de totes elles.

Esmorzar solidari

El divendres 18 de maig, vam fer l'últim esmorzar solidari d'aquest curs. Tots els nens de l’escola ens vam fer el nostre entrepà de pa de motlle amb nocilla. Estava boníssim! Contents d'ajudar a que les nenes de Ranchi que puguin estudiar!

Diplomes Prova Cangur

Divendres dia 11 de maig, vam fer entrega dels diplomes de la Prova Cangur de matemàtiques de 4t d’ESO. Felicitem a tots els alumnes per la seva participació i els animem a que es continuïn presentant a aquesta prova al Batxillerat. Volem destacar les puntuacions dels alumnes següents:
• Tània Alonso 4t d’ESO A posició 340 de 10.121 alumnes (3,36%)
• Pablo del Río 4t d’ESO B posició 381 de 10.121 alumnes (3,76%)
• Lluís Vaz 4t d’ESO B posició 824 de 10.121 alumnes (8,15%)
Bona feina nois/es!!

Saló de l'Ensenyament

Els grups de 3r d'ESO han anat a visitar el Saló de l'Ensenyament on han pogut començar a orientar-se sobre les diferents sortides que poden escollir en finalitzar l'ESO.

Informació dels Batxillerats i Cicles Formatius de Jesuïtes El Clot

Compartim amb els alumnes de 3r i 4t i les seves famílies les presentacions dels Batxillerats i els Cicles Formatius que el passat 28 de febrer ens van oferir en la visita a l'Escola del Clot, per tal que les pugueu tornar a veure amb més calma i detall.

Barcelona Activa

Els alumnes de 4t d'ESO van participar de les activitats que es realitzen a Barcelona Activa. Un bon moment per apropar-se a l'entorn professional i prendre decisions de cara al final de l'ESO.

Visita al Parlament

Els alumnes de 4t d'ESO van participar, com cada any, de la visita guiada al Parlament. És una bona ocasió per veure de prop una de les institucions més emblemàtiques de casa nostra, a la vegada que és un dels edificis amb més valor històric de la nostra ciutat.

Proves Cangur

Un grup de 7 alumnes de 4t d’ESO, el dia 15 de març, van realitzar les Proves Cangur de Matemàtiques al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Com cada any és una experiència interessant pels alumnes amb inquietud per les matemàtiques. Aquesta vegada també vam aprofitar per visitar la Biblioteca i el Dipòsit de les Aigües del Campus. Aquí teniu algunes fotos.

Esmorzar solidari amb coques

Sabeu quin gust té la solidaritat? Doncs a l'escola ho sabem prou bé. Aquesta setmana hem fet el segon esmorzar solidari,les tradicionals coques. A banda de que estaven boníssimes hem pogut ajudar a becar més nenes perquè puguin viure i estudiar a la Residència-Escola de Ranchi a L'Índia.

Aprenentatge i servei

A l'assignatura de 3r d'ESO de Aprenentatge i servei, estem fent un projecte per fer jocs al pati amb els més petits de l'escola. Mireu com ens estem divertint!

Xerrada sobre l'alcohol i la societat a 3r d'ESO

Aquesta setmana els alumnes de 3r d'ESO hem tingut una xerrada d'alcohol i societat on hem pogut conèixer amb més detalls els perills que comporta beure alcohol i quines conseqüències té amb les persones, tant a nivell social com penal. Ha estat força interessant.

Esmorzar solidari

Aquí teniu una petita mostra del primer esmorzar solidari del curs. Gràcies a la col·laboració de tothom vam poder recaptar diners per ajudar a becar nenes a Ranchi. Moltes gràcies.

El temps de BTV des del terrat de l'escola

Si voleu veure la bonica panoràmica que s'observa des del terrat de l'escola només cal que feu clic al clip que hem penjat, on podreu veure la previsió del temps que BTV va realitzar el 24 de gener des de dalt del nostre edifici. Unes boniques imatges al principi i final de la gravació.

Festa de Nadal

Els alumnes de l’ESO hem rebut les festes de Nadal amb tallers, balls, interpretacions musicals i molta GRESCA!!!! Gràcies a tots els que heu participat!!!

Celebració de Nadal

La comunitat educativa es va reunir per celebrar una eucaristia. Us deixem algunes imatges de la celebració i del posterior concurs de pessebres.

Visita dels Mossos d'Esquadra

Els alumnes de 4tESO van rebre la visita dels Mossos d´Esquadra per tal d´oferir-los una xerrada sobre la violència de gènere. L´objectiu d´aquesta activitat és que l´alumnat prengui consciència de quins són els possibles indicis d´una conducta que pugui portar a un acte de violència de gènere, tant a nivell físic com psicològic. La visió professional d´aquest cos, juntament amb vídeos il·lustratius i un final de dubtes i preguntes per part dels alumnes, van fer de l´activitat un bon moment per afrontar realitats properes que desconeixen. Alhora, va servir per donar cos a la història del llibre que estan llegint dins de l´àrea de català “Estripant la teranyina”.

Visita al Refugi

Els alumnes de 4t ESO van realitzar la visita al Refugi 307 del Poble Sec. Es tracta d´un dels molts refugis que han perdurat al llarg del temps a la ciutat de Barcelona. Ens hem de remuntar a l´any 1937-38, en plena Guerra Civil espanyola, per entendre, com des de la iniciativa popular, es va veure la necessitat de protegir-se de les bombes i com tothom col.laborava de manera altruista, fora del seu horari habitual, en la construcció d´aquest refugi.
A partir de les explicacions que els monitors van donar-nos, ens vam anar fent una bona composició de lloc de com es vivien i sentien les hores dins del refugi durant els bombardejos.
Una experiència que, de ben segur, els nostres avis o besavis , no han oblidat ni oblidaran mai.

Tecnologia a 3r d'ESO

Els alumnes de 3r d’ESO a la matèria de tecnologia han realitzat els projecte d’un far i un ascensor. Aquí teniu algunes fotos.

Ràdio de 4t d'ESO

Els alumnes de 4t d’ESO a la matèria de tecnologia han realitzat el projecte d’una ràdio. Aquí teniu algunes fotos.

Tecnologia a 2n d'ESO

Els alumnes de 2n d’ESO a la matèria de tecnologia han realitzat el projecte d’una làmpada de sobretaula. Aquí teniu algunes fotos.

1r d'ESO al Bosc Vertical

Els alumnes de 1r d'ESO hem celebrat la fi del 3r trimestre amb una sortida al Bosc Vertical de Mataró, on hem pujat als arbres per passar per circuits de diferent dificultat equipats amb arnesos. Ens ho hem passat molt bé i hem demostrat com en som de valents!

Receptes en anglès a 2n d'ESO

Els alumnes de 2n d'ESO es posen mans a l'obra i ens presenten aquest receptari per no avorrir-nos durant l'estiu! Això sí, per si de cas batre els ous, amassar i decorar pastissos no era prou complicat, ells ho fan amb una dificultat afegida: en anglès! Qui s'anima a provar aquestes delícies culinàries? Bon appétit!

Prova Cangur

El passat 16 de març, 12 alumnes de 4t d’ESO es van presentar a les proves cangur de matemàtiques a la Universitat Pompeu Fabra. L’experiència ha estat molt positiva. Des del Centre valorem la participació i l’esforç d’aquest grup  i també aninem a futurs participants. Destaquem les puntuacions de 3 alumnes que els resultats han estat dintre del 10% millors de tot Catalunya. Aquí teniu algunes fotos de l’entrega de diplomes.

Diada Marianista al Tibidabo

El 25 de maig vam celebrar el 201è aniversari de la fundació de les marianistes amb una sortida de tota l'escola al Tibidabo. Vam reunir-nos a la terrassa de la basília del Sagrat Cor per recordar aquest aniversari, amb la representació de la sortida d'Adela de casa seva amb les seves amigues per fundar la congregació. En acabar, vam poder gaudir d'un dia esplèndid al Parc d'Atraccions, on teníem algunes atraccions reservades només per a nosaltres. Entre les moltes fotos que vam fer, a veure si us trobeu!

Complementària d'Intel·ligències múltiples

Els alumnes de 1r, a la matèria complementària d’intel·ligències múltiples, van preparar unes actuacions amb dos centres d’interès diferents.  1r A va treballar a partir del conte del Petit Príncep i 1r B a partir de la llegenda de Sant Jordi. Van fer una mostra del treball realitzat a partir dels talents de cadascú amb l’objectiu de descobrir-los i de que els alumnes continuïn potenciant-los al màxim.

Titelles per Sant Jordi a EI

Aquest dimecres 19 d’abril, els alumnes de l’optativa de visual i plàstica de 4t d’ESO han representat una història de Sant Jordi amb titelles per tots els nens i nenes d’infantil. Durant el mes de març i abril han confeccionat les titelles i el teatre i han adaptat el conte “La llegenda de Sant Jordi explicada pel senyor drac”. Ha estat una activitat molt enriquidora per tots. Us mostrem algunes imatges de l’elaboració i de la representació.

Visita de Maria Carme Roca

Els alumnes de 2n d’ESO vam rebre la visita de l’autora Maria Carme Roca. Va ser una trobada per explicar-nos com va fer el llibre que s’han llegit:  “Dedica’m un poema, encara que sigui teu”.   La Maria Carme Roca els va recordar la importància dels estudis i de l’esforç diari. Els alumnes han valorat molt positivament la seva visita i ja tenen  el seu llibre signat per l’autora.

Visita al Parlament de Catalunya

Com cada any els alumnes de 4t d'ESO es fan presents al Parlament de Catalunya. Vam poder gaudir de les instal·lacions i donar una explicació de l'edifici força entenedora, reforçar els nostres coneixements del fucionament del poder legislatiu i fins i tot fer una petita pràctica d'un discurs "polític".